• en düşük 2800 tl alan işçiye %47 zam yapılıyor, ikramiye hariç net 4118 tl teklif ediliyor ve işçilerden olumsuz cevap geliyor. türkiye şartlarında maalesef 4118 tl şu an gayet iyi aslında mevzu ücret değil. üniversite mezunu gence asgari ücret teklif ediliyor. paşam 5000 beğenmiyor. suç izmir’de maaş zammı yarıştıran belediyelerin.

    çöpler toplanmıyor, işler aksıyor. diyecek söz bulamıyorum. şimdi çıkıp savunanlar olacak. onlar cırtlak slogan atan ve halay çekenlerden. lgbt bayraklarıyla greve destek verenleri görmek mümkün.

    pandemi döneminde çöpler taşmış, pislik fışkırıyor.

    chp milletvekilliği için güzel bir yer olan disk genel başkanlığı tekrar gözden geçirilmelidir.

    haber

    ali kılıç’ın tweeti

    edit: gelmiş, haklı bulan halay başı. kılıçdaroğlu asgari ücret ne kadar olacak demiş, gir bak.
  • bir firmaya mühendis olarak iş başvurusu yaptığımda asgari ücret teklif etmişlerdi.
    bileydim bir chpli belediyeye girerdim işe. boşa okuduk
  • okumuş insanlar aç gezerken, çöpçüye yan gelirlerle beraber 7-8 bin lira verilip halkın kaynaklarının eğitimsiz çöpçülere yedirilmesi için uğraşılan grev.

    yapılan her zam bize emlak vergisi, su faturası olarak girmektedir. kendi özel şirketin varsa oradaki temizlikçinin maaşını istersen 10 bin lira yap ama benim paramla, ben 2800 lira alırken sen
    eğitimsiz adamlarıı zengin edemezsin.

    türkiye'de yaşıyoruz, şöyle bir şey varken ayıptır...
    (bkz: on gençten dördünün işsiz olması)

    zamanında shp döneminde aynısını yaptılar. o dönemler 2-3 öğretmen maaşı alan çöpçüler, daha fazla almak için greve gittiler.. istanbul'da çöp dağları oluştu. millet bu görüntüleri unutmadı ve chp'ye 25 sene boyunca, yani aradan 1 nesil geçmeden tekrar istanbul'u teslim etmedi.

    haa o dönemki işçilere ne oldu? ne olacak erdoğan, o çöp dağları sayesinde shp'den belediyeyi alınca temizlik işini taşerona verdi. asgari ücretle çalışan çalıştı, çalışmayan siktir oldu gitti.

    ben demiyorum adamlar asgari ücret alsın ama ilkokul mezunu çöpçüye yandan ödemeleri ile birlikte 7-8 bin de çok kardeşim.

    edit: cumhurbaşkanı açıklama yapmış.

    (bkz: istanbul'da çöp dağları yükselmeye başladı)
  • chp'ye işçi olarak girebilmek çok da zor değil. boş yere okuyup 5k alıyoruz diye seviniyoruz.
  • haklı grevdir. asgari ücreti şu kadar yapacağız, bu kadar maaş vereceğiz, belediyelerimizde en düşük maaş şu diye kof popülizm üzerinden prim yapmak kolaydı. işçiler "e, tamam hadi yapın?" deyince mi sorun oldu?

    edit: ki sevgili belediye başkanı alenen yalan söylemektedir. şerdil dara odabaşı da aynı yalan taktiğine sığınmıştı. kitleleri her otu yiyecek koyun olunca yalan da kolay oluyor tabi. disk açıklaması

    edit 2:
    bi de halka sms atıp yalanlari ile isciye karşı kışkırtmış ahlaksız herifler namussuzlar.

    edit3: bir dostumuzdan gelen direkt mesajı direkt alıntılıyorum:

    --- spoiler ---

    "merhaba,

    sizi tebrik ediyorum. teklif ettikleri %47 zam 28 kişiyi kapsıyor ve temizlik işlerine değil 2800 tl alan mataş personellerine. eşim temizlik işlerinde çalışıyor. 3400 tl alıyor. agi,yol,yemek dahil. bizlere teklif edilen zam ise %7. yemek ücretlerine de 1 tl zam. yani yemek ücretini düşünce asgari ücretin bile altında kalıyor neredeyse. ali kılıç amacına ulaştı. halkı işçiye karşı kışkırttı."
    --- spoiler ---
  • belediyeler istenilen rakamları ücret diye verirse borç batağına saplanır. hem arpalık olmuş hem de borç batağına saplanmış belediyeler nasıl hizmet verir merak ediyorum. hakikaten bu chp adam olmaz.

    ekleme: yok mu bu chp içinde taşeronluk yapacak kimse? bugün 5 bin tl'ye burun kıvıran işçi, taşeronda 2.800 tl'ye "allah razı olsun, sayesinde aç kalmıyorum" diyor. çünkü biliyor ki, yaptığı işe kimse daha fazla para vermez. nerede anadolu yakasındaki kars lobisi? onların bu işi acil çözmesi lazım.

    ekleme2: ataşehir belediyesi'nde de grev olacak diye bir şey okumuştum geçenlerde, başka haber görmediğim için orada grev var mı yok mu bilmiyorum. ancak şunu biliyorum. kartal, maltepe, ataşehir belediyeleri, kadıköy belediyesi gibi chp'nin "armut piş ağzıma düş" stratejisine uygun değil. kadıköy'ün halkı, hizmetsizliğe alışkın ama grevler bu şekilde sürerse diğer belediyeler bir sonraki seçimlerde akp'nin eline geçer.

    kadıköy'ü ise bok götürse chp alır. bu da ayrı bir çomarlık. en azından iyi parti'ye ver oyunu, belki hizmet alırdın.
  • chp'nin basina ciddi bela acacak olaylar zinciri. bu isin sonu eldeki belediyeleri kaybetmeye ve hatta korkan halkin genel secimlerde bile cumhur ittifakina donmesini kadar gider. doksanlarda bu yasanan grevlerden dolayi sol partiler butun belediyeleri sag partilere kaybettiler. turkiye'de isci sendiklari tamamen yuz karasidir. sen adama demokratik hakkidir diye sendiklasip grev yapmasina izin veriyorsun. ama isci ve sendiklari doymayip hep daha fazlasini istiyor. cozum cok basit. tum isciler kovulur. belediye temizlik islerini fason sirketlere ihale eder. bu grev yapan iscilerde o sirketlerde ayni isi seve seve asgari ucretle yapmaya devam eder. ne grev hakki olur ne de zam alir. bunlarin istedigi bu. ayrica gercekten belediyelerin isci almasi kadar sacma bir is olamaz. bu sekilde kurumlarin iflas etmesi kacinilmazdir.

    edit: ayrica yirmi senedir grev haklarini unutan isciler, belediyeler bir bir chp'ye gecince grev haklari oldugunu hatirladilar. halbuki ne guzel akp'li beklediyelerde, yandas bir firmanin taseron iscisi olarak yillarca asgari ucrete aslanlar gibi calisiyorlardi.
  • işte benim her zaman eleştirdiğim konu bu. chp den bu yüzden olmuyor. bok vardı sanki, ya üniversite mezunu olması da önemli değil, vasıflı yetenekli insanlar asgari ücret ile geçinmeye çalışırken, vasıfsız memur zihniyetine 5000 lira vermek gerçekten bu topluma cezadır.

    akp den az çektik şimdi bunlar mı başlayacak ?

    bu ülkede yerleşik memur zihniyeti oldukça, hak etmeyen insanlar, hak etmedikleri maaşları almaya devam edecek.
  • ne hikmetse her türlü grev a.k. partisi tarafından engellenirken chpli belediyelerde birden hortlayan grevleri aynı zatı muhteremler çekirdek çitleyerek izliyor.
  • bugün site yönetiminden mesaj geldi, "maltepe belediyesi işçileri grev yaptığından çöpler toplanmamaktadır, başka çözüm arıyoruz" diye. işçisinden patronuna herkes faturayı parayı topladığı vatandaşa kesiyor mk. ne güzel iş.

    ikramiyeler hariç %47 zammı reddetmiş paşalar. demek 5000 versen 6000 isteyecekler. keşke daha fazla olsa ama bu ortamda iyi bir oran. rte işi çözmüş, iyi yapıyor bunlara demek ki.
hesabın var mı? giriş yap